9789170028878

ISBN - inbunden: 9789170028878
ISBN - pocket: 9789170029745
Orginaltitel: Anarchy and Old Dogs
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 288
Utgivningsdatum: 9 februari, 2011
Kategori: Spänning, Våren 2012

Anarki och gamla hundar

av: Colin Cotterill

En blind, pensionerad tandläkare har blivit överkörd av en timmerbil mittemot posten i Vientiane och hans kropp har vederbörligen överlämnats till bårhuset av dr Siri Paiboun, Laos enda coroner och sjuttiotre år gammal.

Dr Siri hittar ett blankt papper i likets ficka och upptäcker snabbt att det är ett kodat brev skrivet i osynligt bläck. Tandläkarens änka förklarar att de gåtfulla bokstäverna och siffrorna beskriver olika schackdrag, men schacksymbolerna liknar ingenting dr Siri stött på tidigare. Med hjälp av gamla vänner och tant Bpoo, transvestit och tillika spåkvinna, löser drSiri mysteriet med brevet men dras också in i en komplott för att störta regeringen i Laos.

Anarki och gamla hundar är fjärde delen av den roligaste och mest nyskapande deckarserien som finns i tryck. De tre första delarna, Den motvillige kommunisten, Trettiotre tänder och Diskodans för de hädangångna har tidigare utkommit på Bra Böcker.

Pressröster om Anarki och gamla hundar:

 ”Britten Colin Cotterills serie om Laos ende rättsläkare, den 73-årige dr Siri Paiboun, är nog jämte Damernas detektivbyrå vår tids mest charmerande deckarsvit.”
- Sydsvenskan

”Cotterill är en fantastisk berättare och en imponerande guide till en närmast okänd kultur.”
- Washington Post

”Cotterills underbara fjärde bok om doktor Siri Paiboun blandar humor, övernaturliga inslag och intrig på ett charmerande sätt.”
- Publishers Weekly

”Boken är spännande. Den blir riktigt rolig i sin skildring av hur människor anpassar sig till ett förvridet system. Klart läsvärd!”
- DAST Magazine