Dagen noll

ISBN - inbunden: 9789170029677
ISBN - pocket: 9789175130453
Orginaltitel: Zero Day
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 432
Utgivningsdatum: 10 april, 2013
Kategori: Aktuella böcker, Spänning, Våren 2013

Dagen noll

av: David Baldacci

Inget är vad det ser ut att vara …

Krigshjälten John Puller arbetar inom den amerikanska arméns kriminal-polis och har rykte om sig att vara deras absolut skickligaste utredare. När en familj med militär koppling hittas brutalt mördad i ett avlägset hörn av West Virginia skickas Puller därför omgående dit för att undersöka saken.

I sin jakt på sanningen slår Puller sig ihop med ortens kriminalpolis, Sam Cole, en kvinna som i likhet med Puller har sina egna demoner att kämpa mot. De båda mordutredarna inser snabbt att fallet är betydligt mer komplicerat och omfattande än det först verkat. Ett villospår leder till ett annat och Puller och Cole förstår att detta är en utredning där ingenting är vad det ser ut att vara.

När de båda utredarna upptäcker planerna på en hotande sammansvärjning vars följder kommer att nå långt bortom West Virginias berg tvingas Puller att vända sig till den enda person han vet kan avstyra katastrofen. Puller vet att han måste besegra sitt lands fiender för att undvika total förödelse. Men tiden rinner snabbt iväg och man kan inte döda någon man inte vet är på väg …

”Baldacci har inte förlorat sin stil [...] mästerligt professionell
och med en förmåga att komma på en oväntad vändning.”
– Daily Mail

”En smart och paranoid thriller förklädd till en mordgåta med en trevlig blandning av intriger, inbjudande ledtrådar och en och annan explosion.”
– Richmond Times-Dispatch

”Det finns mycket för alla i denna bladvändare
och ännu en triumf från Baldacci.”
– The Lincoln Journal Star