9789170029066

ISBN - pocket: 9789170029066
Orginaltitel: Six Suspects
Bandtyp: Pocket
Sidantal: 432
Utgivningsdatum: 13 maj, 2011
Kategori: Spänning

De sex misstänkta

av: Vikas Swarup

Det finns ett kastsystem även när det gäller mord.

För sju år sedan mördade Vivek ”Vicky” Rai, playboy och son till inrikesministern i delstaten Uttar Pradesh, bartendern Ruby Gill på en fashionabel restaurang i New Delhi enbart för att hon vägrade servera honom en drink. Nu är Vicky Rai död, mördad på sitt lantställe under en fest där han firade att han blev frikänd för mordet på Ruby Gill. Polisen spärrar av brottsplatsen och kroppsvisiterar alla gäster. Sex stycken visar sig bära vapen och tas in för förhör. Vilka är dessa sex misstänkta? Och varför befann de sig på lantstället denna kväll?

Genom detta invecklade mordmysterium ledsagas vi av Arun Advani, en undersökande journalist. Undan för undan nystas de sex misstänktas levnadsöden upp: en korrupt byråkrat som säger sig ha förvandlats till Mahatma Gandhi över en natt, en amerikansk turist som är upp över öronen förälskad i en indisk skådespelerska, en stammedlem ute efter att hämta hem den primitiva stammens heliga sten, en sexsymbol och Bollywood-skådespelerska med en skamlig hemlighet, en mobiltelefontjuv som drömmer om det stora klippet och en ärelysten politiker som är beredd att gå över lik för att nå sina mål. Alla har de sina skäl, men vem avlossade det dödande skottet?

Vikas Swarups hett efterlängtade andra roman har inspirerats av verkliga händelser och är både en rafflande bladvändare och en insiktsfull skildring av dagens Indien. Hans fantasifulla och mångfasetterade berättelse kommer att tillfredsställa alla läsare som uppskattade den hyllade debuten Vem vill bli miljardär? (Slumdog Millionaire). Den djärvt och knipslugt hopfogade romanen De sex misstänkta är ett verk av en mästerlig historieberättare.