9789170027208

ISBN - inbunden: 9789170027208
ISBN - pocket: 9789170029417
Orginaltitel: Disco for the Departed
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 240
Utgivningsdatum: 8 september, 2010
Kategori: Spänning

Diskodans för de hädangångna

av: Colin Cotterill

Den överraskande upptäckten av en mumifierad arm som sticker ut från en betongstig intill presidentens nya residens har förståeligt nog orsakat viss pinsamhet. Doktor Siri Paiboun skickas att diskret gräva ut kroppen som armen sitter fast i, identifiera den och fastställa dödsorsaken.

Hans obduktion bjuder på hemska överraskningar, men det är hans talang som shaman som får den sjuttiotre-årige doktorn att komma mördaren på spåren. På väg mot lösningen måste Siri och hans team ta itu med ett frieri, en lång vandring hem och stå ansikte mot ansikte med en fruktansvärd offerritual. Är det så konstigt att doktor Siri börjar med diskodans?

Diskodans för de hädangångna är tredje delen av den roligaste och mest nyskapande deckarserien som finns i tryck. De två första delarna, Den motvillige kommunisten och Trettiotre tänder, har tidigare utkommit på Bra Böcker.

Pressröster om Diskodans för de hädangångna:

 ” [...] jag är den förste att hålla med om att Siri-serien står i en alldeles egen spöklik hörna av deckarhistorien och att Cotterill är väl värd åtminstone en nyfiken titt.”
- Bo Lundin, Sydsvenska Dagbladet

”Det är människoskildringen, miljöerna och det lågmält skarpa, godmodigt komiska tonfallet som gör Cotterills böcker så genuint originella, sympatiskt underhållande.”
- Örjan Abrahamsson, Kristianstadsbladet