9789170028656

ISBN - pocket: 9789170028656
Orginaltitel: The Fall
Bandtyp: Storpocket
Sidantal: 345
Utgivningsdatum: 12 augusti, 2011
Kategori: Spänning

Förgörelsen

av: Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Mänskligheten kämpar för sin överlevnad i tidernas mäktigaste vampyrserie!

Det råder undantagstillstånd i New York, och människorna för en ojämn kamp när vampyrerna breder ut sig över landet. Eph Goodweather och de andra motståndskämparna försöker bjuda motstånd på alla sätt de kan, men inser plötsligt att det pågår ytterligare en kamp mitt i kaoset: det har utbrutit ett inbördeskrig mellan vampyrerna från Den Nya Världen och de från Den Gamla Världen. Båda sidor vill ha herraväldet över jorden och människorna hamnar mellan de stridande fraktionerna. Det blir allt tydligare att människorna inte längre är högst upp i näringskedjan …

Eph Goodweather lider under den starka pressen och börjar dricka allt mer samtidigt som han studerar Zetrakians gamla skrifter. Bit för bit börjar vampyrernas urgamla historia klarna och det är tydligt att människosläktets historia inte alls är vad vi har trott.

När allting verkar som mest hopplöst förklarar multimiljardären Eldrich Palmer att han kan tänka sig ett stötta USA:s regering med nödlån och matdistribution. Men Palmer har dolda motiv. Ska det visa sig att det största hotet mot mänskligheten ändå kommer från människorna själva?

Pressröster om Förgörelsen:

”[...] man kan konstatera att författarna väl känner till hantverkets själva kärna, att utnyttja genrens möjligheter till såväl samtidskritik som osäkerhetsskapande.”
– Per Planhammar, Göteborgs-Posten

”Ett högteknologiskt vampyrepos.”
– San Francisco Chronicle

”Del Toro och Hogan är inte intresserade av den enkla ungdomsvampyren, sexiga rockstjärnevampyrer eller vampyrer som dricker artificiellt blod. Dessa vampyrer är onda rakt igenom.”
– New York Times