9789170026959

ISBN - inbunden: 9789170026959
ISBN - pocket: 9789170029424
Orginaltitel: Precious Blood
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 350
Utgivningsdatum: 4 augusti, 2010
Kategori: Spänning

Heligt blod

av: Jonathan Hayes

Elfte september och det mardrömslika arbete som följde på katastrofen har lämnat djupa själsliga ärr hos rättsläkaren Edward Jenner. Han trodde att han hade lämnat rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en collegestudent drar honom tillbaka.

I en lägenhet i East Village i New York hittas en ung kvinna uppspikad på väggen, och Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden. Hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Den desperata jakten på psykopaten – och Jenners komplicerade känslor för den unga, vackra kvinna som mycket väl kan bli galningens nästa offer – driver den rättsmedicinske experten till den yttersta gränsen för hans fysiska och mentala förmågor.

Men allteftersom mörkret blir tätare blir det svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som skall leva … och vem som ska dö.

Pressröster om Heligt blod:

Heligt blod är en fängslande och kuslig historia om en seriemördare vars våldsamma framfart är kantad av bestialiska, minst sagt blodiga dåd med rituella förtecken. [...] Hayes har onekligen bra känsla för och kunskap om rättsmedicinens pusselarbete och detektivaktiga sökande efter sanningen.”
- Mikael Widell, Sydsvenska Dagbladet

Heligt blod är en skönt New York-doftande ond berättelse om hur barndomstrauman kan forma en inkvisitor. Inget för lättskrämda men väl värd sina lästimmar eftersom brutaliteten aldrig blir usel spekulation.”
– Per Planhammar, Göteborgs-Posten