9789170029752

ISBN - inbunden: 9789170027017
ISBN - pocket: 9789170029752
Orginaltitel: The Good Guy
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 335
Utgivningsdatum: 9 juni, 2010
Kategori: Spänning, Våren 2012

Hjälten

av: Dean Koontz

”Är du han?”

”Vem skulle jag annars vara?”

”Du ser så … vanlig ut.”

”Jag jobbar på det.”

Timothy Carrier brukar ta en öl efter jobbet i sin väns bar. Han tycker om att slå sig i slang med barens mer excentriska gäster. Men den nervöse mannen som sitter bredvid honom just den här kvällen har blandat ihop Tim med någon helt annan – och mannen ger honom ett brunt kuvert fullt med pengar.

”Tio tusen nu. Resten får du när hon är borta.”

Innan främlingen går lämnar han ett fotografi av den vackra kvinnan som ska dö, och hennes adress. Men det blir snart ännu värre. Tio minuter senare slår sig en annan främling ned bredvid Tim. Den här mannen är en kallblodig mördare som tror att det är Tim som har lejt honom. Tim tänker snabbt och säger:

”Jag har ändrat mig. Du får tio tusen för att inte göra någonting. Vi kan kalla det för ett inte-döda-arvode.”

Han behåller fotografiet och ger pengarna till yrkesmördaren. Tim smyger efter mannen ut från baren, och då får han nästa chock: yrkesmördaren är polis. Plötsligt befinner sig den helt vanlige Tim Carrier mitt i ett mysterium med oanade proportioner. Han är den ende som kan rädda en oskyldig kvinnas liv och stoppa en mördare som rättvisan inte kommer åt, och som är lika obeveklig som ondskan själv.

Men först måste Tim utveckla egenskaper inom sig själv. Med förmågor som mod, uthållighet och osjälviskhet kan även en helt vanlig man bli hjälten.

Pressröster om Hjälten:

”Det är blodigt, det är brutalt. Men också mänskligt på ett psykologiskt plan. Det är inte bara mördare, offer och hjälte. Det är också människan bakom dessa personligheter som gör att Hjälten inte bara blir ännu en spännande mördarjakt utan också ett mänskligt drama, där känslor och kärlek, uppväxt och bakgrund, spelar roll. [...] ett mästerverk i sin genre!”
– Vestmanlands Läns Tidning

”Dean Koontz levererar en thriller så övertygande att många läsare kommer sluka den i en enda sittning.”
– Publishers Weekly (Starred review)