Lord John och svärdets brödraskap

ISBN - inbunden: 9789175130361
Orginaltitel: Lord John and the Brotherhood of the Blade
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 448
Utgivningsdatum: 10 april, 2013
Kategori: Aktuella böcker, Roman, Våren 2013

Lord John och svärdets brödraskap

av: Diana Gabaldon

År 1758, mitt under det pågående sjuårskriget, strider Storbritannien på Preussens sida i Rhenlandet. För lord John Grey och hans äldre bror Hal utgör slagfältet en välkommen respit från plågsamma minnen: brödernas far, hertigen av Pardloe, sköt sig några dagar innan han skulle ha ställts inför rätta anklagad för förräderi och beblandning med jakobiner.

Nu 17 år senare är familjenamnet rentvått och dess ära återupprättad, men ett förestående bröllop blåser nytt liv i skandalen. Någon ansätter familjen Grey med hemligheter från graven, men Hal, som har egna hemligheter, vägrar att röra i saken och befaller sin bror att inte heller ägna den någon uppmärksamhet. I sin frustration vänder sig lord John till en man som varit såväl hans fånge som hans biktfader: den skotske jakobinen Jamie Fraser.

Men krig, en förbjuden kärlekshistoria och Jamie Frasers egna hemligheter försvårar lord Johns sökande efter sanningen. Ända till Fraser ger honom den saknade biten i ett förbluffande pussel – varpå lord John, som kommit i kläm mellan sitt mod och sitt samvete, måste bestämma sig för om familjens ära är värd hans eget liv…