Christer Nylander Maktens offer

ISBN - inbunden: 9789175130187
Sidantal: 384
Utgivningsdatum: 5 september, 2012
Kategori: Aktuella böcker, Hösten 2012, Spänning

Maktens offer

av: Christer Nylander

Det första som mötte hans blick när han fått upp locket till det svarta paketet var ett par klarblå ögon. Han flämtade till. De stirrade på honom. Glansiga som av tårar. Därefter såg han lockigt hår och en plastig kropp. Kroppsdelarna låg huller om buller.

När den tv-sända slutdebatten inför riksdagsvalet 2014 just avslutats anländer ett svart paket till Frihetspartiets Oscar Schiller. Paketet innehåller en söndersliten docka. Några dagar senare drabbas vänsterpartisten Leila Drakulic av missfall efter en grov misshandel. Är det en slump att just Drakulic och Schiller drabbas eller finns det ett samband?

Veckorna efter valet blir det politiska intrigspelet allt mer avancerat. Samtidigt trappas våldet upp och hoten blir grövre. Till sist ställs allt på sin spets i en avgörande kamp där själva paradiset förvandlas till helvete.

Maktens offer är en politisk spänningsroman om svartsjuka, maktbegär och religiös fanatism. Fiender finns överallt och ingen vet vem man kan lita på, vare sig inom det politiska livet eller i det privata.

En sak är säker: Den som ger sig in i maktens korridorer kommer aldrig ut därifrån opåverkad. Man kanske inte ens överlever …