Skriv din bok och sälj den Dag Öhrlund

ISBN - inbunden: 9789175130064
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 443
Utgivningsdatum: 21 augusti, 2012
Kategori: Aktuella böcker, Fakta, Hösten 2012

Skriv din bok och sälj den!

av: Dag Öhrlund

Det finns många böcker om skrivande. De flesta koncentrerar sig på språket, karaktärerna och dramaturgin, men slutar där den stackars debutanten sitter med sitt färdiga manus och undrar vad han eller hon ska göra nu.

Skriv din bok och sälj den! behandlar skrivande och bokutgivning från ax till limpa. På ett humoristiskt sätt berättar Dag Öhrlund om de misstag han själv begått som författare. I boken förklarar han lättfattligt hur bokbranschen fungerar, vad man ska tänka på när man kontaktar ett förlag, försöker skaffa sig en agent, tolkar ett refuseringsbrev eller förhandlar sig till ett bra avtal för sin bok. Han ger också konkreta, värdefulla råd om hur man som författare hjälper till att marknadsföra sin bok och stärka sitt varumärke.

Skriv din bok och sälj den! innehåller utförliga intervjuer med både debutanter och namnkunniga svenska författare – bland andra Jan Guillou, Viveca Sten, Elsie Johansson och Björn Hellberg samt med agenter och flera förläggare. Alla delar öppenhjärtigt med sig av sina bästa tips till en blivande författare.

Efter varje kapitel finns det tomma sidor för egna anteckningar och frågeställningar. Boken har också en lista över facklitteratur som kan vara bra för varje blivande författare.