9789170029707

ISBN - pocket: 9789170029707
Orginaltitel: Just After Sunset
Bandtyp: Pocket
Sidantal: 432
Utgivningsdatum: 30 november, 2011
Kategori: Spänning

Strax efter solnedgången

av: Stephen King

Stephen King levererar ännu en häpnadsväckande novellsamling. Vem – förutom Stephen King – skulle förvandla en bajamaja till en slemmig födelsekanal, eller en sjaskig bar vid en motorväg till platsen för evig kärlek? En handelsresande i böcker kan plocka upp en stum liftare, utan att förstå att den tystlåtne mannen i passagerarsätet lyssnar bara alltför uppmärksamt. Passen på en träningscykel, avsedda att få ned kolesterolhalten, kan förvandlas till en fängslande och skräckinjagande resa. ”Pepparkaksflickan”, som utspelar sig på en ödslig ö utanför Floridas kust, är en nagelbitarnovell om en en ung kvinna som är lika sårbar och rådig som Audrey Hepburns rollgestalt i Nattens ögon. I ”Ayana” utför en blind flicka ett mirakel med en kyss och en smekning.

För King är gränsen mellan de levande och de döda ofta suddig, och sömmarna som håller samman vår verklighet kan brista i vilket ögonblick som helst. I en av de längre novellerna, ”N.” orsakar en psykpatients irrationella tankevärld ett apokalyptiskt hot på landsbygden i Maine … eller förhindrar att världen faller offer för det.

Strax efter solnedgången – kalla det skymning, kalla det kvällsmörker, men det är en tid på dygnet då mänskliga mellanhavanden får en onaturlig prägel, då inget är som det först verkar, då fantasin sträcker sig efter skuggor som skingras i mörkret och man blir skrämd från vettet. Den perfekta tidpunkten för Stephen King.

Pressröster om Strax efter solnedgången:

”Stephen King är den obesegrade mästaren. I Strax efter solnedgången når han nya höjder inom skräcklitteraturen.”
- Gefle Dagblad

”Förutom de sedvanliga skräckberättelserna så finns det rena thrillers i denna och de är riktiga guldkorn. Den främsta berättelsen är Pepparkaksflickan. [...] det är faktiskt värt att köpa boken enbart för den här novellen.”
- Deckarhuset.se

”[...] ett gäng härliga berättelser av det minst sagt annorlunda slaget. Det är något alldeles extra förtjusande med King i det korta formatet.”
- Nerikes Allehanda