9789170027550

ISBN - inbunden: 9789170027550
ISBN - pocket: 9789170027567
Orginaltitel: The Crime Trade
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 395
Utgivningsdatum: 6 oktober, 2010
Kategori: Sommaren 2012, Spänning

Uppdrag: mord

av: Simon Kernick

Operation kirurgsnitt är avsedd att lura colombianska narkotikahandlare att sälja en stor mängd kokain till två polisinfiltratörer på ett hotell vid Heathrow, men den slutar i katastrof och misstankarna faller snart på en av de inblandade poliserna, Stegs Jenner.
Men Stegs är inte som andra poliser. Han är något av en enstöring med flera disciplinära prickar i registret och har alltid levt på gränsen. När hans kollega och nära vän dör i skottdramat på flygplatsen bestämmer han sig för att köra sitt eget race.

Samtidigt deltar kommisarie John Gallan och inspektör Tina Boyd i utredningen av mordet på den före detta gangstern Slim Robbie O´Brien, som har varit med om att arrangera operationen. Nu är han också död, skjuten tillsammans med sin gamla mor i hennes lägenhet i Islington samtidigt som händelserna på Heathrow.
Stegs Jenner har sin egen agenda och utvecklar en plan som han har haft i tankarna mycket länge. Hämnden må vara ljuv men ska utföras med finess. Men är han den som polisen söker? Medan Gallan, Boyd och kommisarie Asif Malik kommer allt närmare den som ligger bakom mordet i hotellrummet avslöjar de en mordisk konspiration som för dem till kärnan av en av Londons mest ökända ligor. Vad de inte vet är att de också styrt in på en kurs som kommer att leda en av dem rakt i skottlinjen.

Pressröster om Uppdrag: mord:

”Kernick har kallats Storbritanniens svar på Dennis Lehane, men är nog lite mindre förfinad. Han är också mindre politiskt korrekt, hårdkokt som ett tolvminutersägg, stundtals väldigt rolig och en jäkel på att beskriva både action och väntan så att hastigheten känns i kroppen [...] trampa gasen i botten and don’t look back.”
– Sydsvenska Dagbladet

”[...] som skildrare av Londons kriminella värld är han utmärkt. Prosan färgas av miljöer fjärran reseguidernas; tjackpåverkade langare, tjallare, porrskådisar och korrupta snutar rör sig exakt där de hör hemma. Vackert är det definitvt inte, men även det fula kan ibland vara trösterikt.”
– Göteborgs-Posten

”En roman väl värd att läsa om man gillar filmer som Snatch och Lock, Stock and Two Smoking Barrels.”
– Östersunds-Posten

”[...] hans romaner ger en stark känsla av realism. Uppdrag: mord skulle nog kunna vara en nära nog autentisk skildring av brott och brottsbekämpning i dagens London.”
– Ystads Allehanda

”Jag ser vissa likheter med Dennis Lehane och Ed McBain. Det är drivet och rakt berättat. Historien är spännande och riktigt rolig emellanåt. Och det går undan, mina vänner, sanna mina ord.”
– Dagensbok.com