Utan nåd

ISBN - inbunden: 9789170026522
Orginaltitel: Relentless
Bandtyp: Inbunden
Sidantal: 368
Utgivningsdatum: 9 januari, 2012
Kategori: Spänning, Våren 2012

Utan nåd

av: Simon Kernick

Tom Meron är en lyckligt gift tvåbarnspappa som aldrig har varit i trubbel. En dag får han ett telefonsamtal som kommer att förändra hans liv för evigt. Hans kompis Jack Calley, en uppåtsträvande advokat i storstan, skriker på hjälp i telefonluren. Medan Meron lyssnar blir Calley mördad. Hans sista ord till sin mördare är de två första raderna i Merons adress.

Förvirrad och skräckslagen lyckas Meron samla ihop sina barn och lämna huset. I sista sekunden. Inom ett par minuter stannar en bil utanför huset och tre män stiger ur. De har kommit för att hämta honom. Han är jagad och har ingen aning om varför. Samtidigt saknas hans fru och det ligger en oidentifierad kropp på hennes kontor. Polisen jagar nu Meron för mord och hans liv har förvandlats till ett helvete.

Utan nåd är Simon Kernicks stora genombrott i Storbritannien och fristående från hans tidigare utgivna böcker i Sverige.

Pressröster om Utan nåd:

”På sistone har jag varit uppslukad. Det är inte ofta jag rycks med från början till slut, men i Utan nåd håller Simon Kernick läsaren fängslad från den gastkramande inledningen till sista sidan.”
– Norran

”Kernicks sätt att berätta en historia har likheter med de manligt drivna handlingar i högt tempo som man kan läsa om hos engelske Lee Child och amerikanska spänningsförfattare som Jonathan Hayes och Linwood Barclay. Dessutom får man sig en saftig dos engelsk humor. [...] Originaltiteln Relentless betyder obarmhärtig och det är precis vad denna adrenalinstinna berättelse handlar om.”
– DAST Magazine

”Den skakar om dig och släpper inte taget förrän du har läst ut den.”
– Daily Mail

”Kernicks bästa bok hittills. Jag älskade den och slukade den så fort jag kunde.”
– Independent on Sunday