dag_ohrlund_ny

Dag Öhrlund

Dag Öhrlund är författare och verksam inom kriminaljournalistiken sedan 35 år tillbaka. Hans uppmärksammade reportage från Sverige, USA och resten av världen har publicerats i 150 tidskrifter i 20 länder.

Tillsammans med Dan Buthler har han skrivit en serie kriminalromaner som sålts över stora delar av världen och som ska filmatiseras. Hans eget författarskap spänner över alltifrån skönlitteratur och fotoböcker till fackböcker inom olika områden.

Under sitt äventyrliga liv har Öhrlund varit utrikeskorrespondent i Hollywood, blivit beskjuten i Brasilien, överlevt en IRA-bomb i London, varit förlamad, rullstolsbunden och nära att dö flera gånger.

Följ Dag Öhrlund här: http://www.ohrlund.se/blogg/

Böcker


9789175130057

Till minne av Charlie K

När elitsoldaten Niclas Jones, 34 – son till Vietnamdesertören Bobby och den svenska vänsteraktivisten Lena – fått sin militära karriär saboterad av en kollega förvandlas han till en rastlös själ som ger sig ut på en resa runt USA. En kväll … Läs mer

9789170029257

Brott i Sverige

Varför slår några pojkar två oskyldiga flickor medvetslösa och lämnar dem att dö på en frusen grusväg? Vad får två tonårskillar att sticka ut ögat på en restaurangägare i Malmö och mörda hans fru med rasande knivhugg? Hur kan tre … Läs mer