joseph_finder

Joseph Finder

Joseph Finder föddes i Chicago 1958 och tillbringade stora delar av sin barndom i Afghanistan och på Filippinerna. Han utbildade sig vid Yale och Harvard, där han tog examen i historia och säkerhetspolitik. När Joseph var liten ville han bli spion eller professor i rysk historia. Istället blev han en bästsäljande thrillerförfattare som bland annat belönats med The International Thriller Writes Award 2006 för boken Killer Instinct och The Barry and Gumshoe Award 2005 för Chefen.

Finders debutbok Red Carpet kom ut 1983 och redan då visste han att han hade hittat sin nisch, nämligen att granska den korrupta företagsvärlden, försvarsindustrin och underrättelsetjänsten. Finder kan det mesta om spionverksamhet och har skrivit flera fackböcker i ämnet. Han medverkar även regelbundet i tidningar som New York Times och Washington Post.

Joseph Finders thriller High Crimes blev en internationell bästsäljare och filmatiserades med Morgan Freeman och Ashley Judd i huvudrollerna.

www.josephfinder.com

Böcker


Paranoia, Joseph Finder

Paranoia

Adam Cassidy är tjugosex år och har en undanskymd ställning hos elektronikjätten Wyatt Telecom. Han är en medelmåtta utan ambitioner, men har ett stort hjärta. Med avsmak iakttar han ledningsgruppens vräkiga fasoner och bestämmer sig för att spela dem ett … Läs mer

9789170029592

Utan ett spår

När Lauren Heller och hennes make Roger en kväll är ute och äter blir de brutalt överfallna. Ett dygn senare vaknar Lauren upp på sjukhus och upptäcker att hennes man är försvunnen utan ett spår. Den enda som har någon … Läs mer