taina_adolfsson

Taina Adolfsson

Taina Adolfsson föddes 1943 i Tammerfors i Finland och är stolt över sitt ursprung. Hennes finska sisu har räddat henne och stärkt hennes överlevnadsinstinkter. En finsk fura bryts inte så lätt.  På grund av sina dåliga erfarenheter som utlandsadopterad anser hon att varje barn måste ha rätt till sitt eget land och språk och att insatser i barnens ursprungsländer bör förstärkas så att barnen i största möjliga utsträckning kan stanna i sina hemländer istället för att forslas runt jorden som handelsvaror.

Taina är medlem i AFO, Organisationen för vuxna adopterade och fosterbarn. Hon var också medlem i intresseföreningen Stulen Barndom under dess existens. Hon har ett starkt engagemang för barn och önskar att alla barn kunde få en lycklig barndom med närvarande biologiska föräldrar.

Böcker


9789170029400

Påtvingat liv

Tainas berättelse handlar om ett liv som påtvingas ett litet barn helt mot dess vilja. Som sexåring tvingas hon att byta land och språk. Hon förlorar sin familj i Finland och tvingas leva med två vuxna människor i Sverige som … Läs mer