tommy_deogan_ny

Tommy Deogan

Tommy Deogan föddes i Stockholm 1979 av indiska föräldrar. Hans uppväxt i Stockholmsförorten Hallonbergen var kantad av våld, droger och kriminalitet. Redan i tidig ålder började Tommy missbruka heroin, men tack vare sin äldre bror Tony, som själv var kriminellt belastad men gjorde allt för att skydda sin lillebror, lyckades han komma på fötter igen. För Tony slutade det dock illa. Sommaren 2002, i samband med en fotbollsmatch mellan AIK och IFK Göteborg, blev han brutalt misshandlad till döds. Exakt 7 år efter brodern Tonys tragiska död, den 29 juli 2009, släppte Tommy Deogan sin debutbok Blodsbröder.

Idag är Tommy en flitigt anlitad professionell föreläsare. Han reser runt i Sverige och håller föredrag om en mängd vitt skilda ämnen, alla grundade på hans egna erfarenheter. Han talar om betydelsen av trygghet i hemmet, om positiva förebilder, självrespekt och identitet. Och inte minst betonar han vikten av vuxna som verkligen vågar vara vuxna. Han är djupt engagerad i kampen mot ungdomsvåld och samarbetar även med UEFA för att bekämpa fotbollsvåldet i Sverige.

Böcker


9789170029202

Män av våld

I Män av våld granskar Tommy Deogan dagens huligankultur i Sverige. Med insikt och ödmjukhet närmar han sig detta svåra ämne och hans unika erfarenheter från ungdomen gör att han får möjlighet att intervjua personer som aldrig skulle drömma om … Läs mer