William Landay
Författarens webbsida:
www.williamlanday.com

William Landay

WILLIAM LANDAY är född och uppväxt i Boston på den amerikanska östkusten. Här bor han fortfarande tillsammans med sin familj som inkluderar två tonårssöner.

Efter studier i juridik inledde han sin karriär som distriktsåklagare. Att bli författare var aldrig något han drömde om, inte ens i sin vildaste fantasi. Det bara blev så, enligt honom själv. Men när han var runt de 30 bestämde han sig för att försöka skriva en bok och hade inte ens några tankar på att få den utgiven, än mindre att han en dag skulle bli författare på heltid.

Efter idogt arbete, en rad mindre lyckade försök låg till sist det första manuset klart. Till hans förvåning fanns det också en förläggare som var beredd att ge ut Den röda dörren, som är det svenska namnet på William Landays debutroman.

I dag är han en av världens mest lästa författare och Till Jacobs försvar har lockat många nya läsare som trollbundits av hans förmåga att väva samman en berättelse som både är spännande och utmanande samtidigt som den tränger djupt in i det mänskliga psyket.

Böcker